ВажливеПолітика

Зеленський про «не дуже тверезу» заяву рф: Залякування про «судний день» ніхто не сприймає

Залякування російських політиків про нібито «судний день» для України ніхто не сприймає. Водночас для росії дійсно настане судний день в буквальному розумінні цього слова за ті злочини, які вчиняє держава-терорист.
Про це під час відеозвернення заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Сьогодні з Росії прозвучала чергова не дуже твереза заява про нібито «судний день» для України. Звичайно, ніхто не сприйматиме такого залякування. Але погляньте, наскільки цинічно говорити таке саме сьогодні – у чергову річницю знищення росією в небі над українським Донбасом малайзійського «Боїнга». 298 людей були вбиті в очевидному акті тероризму: 80 дітей, громадяни десяти держав. Уже тоді росія йшла цим шляхом – до статусу держави-терориста й до спеціального трибуналу, який точно відбудеться щодо російської агресії проти України. Це для росії буде судний день. І не в переносному значенні, не як гучний вислів, а буквально», – наголосив Президент.

Глава держави зазначив, що станом на 19.00 сьогодні росія застосувала проти України вже понад три тисячі крилатих ракет та нескінченну кількість артилерійських та інших снарядів. Зеленський запевнив, що всі російські воєнні злочинці будуть притягнуті до відповідальності.

Раніше повідомлялось, що 17 липня заступник голови Ради безпеки росії дмитро медведєв на зустрічі з ветеранами Другої світової війни у Волгограді пригрозив Україні “судним днем” у разі нападу на Крим.