Соціум

Зелений чай проти кави — який напій краще для вашого здоров’я?

Можливо, прочитавши це, ви захочете перейти на чай.

Кава і чай зустрічаються на перетині напоїв з кофеїном, і, попри те, що вони абсолютно різні, їх часто порівнюють через цей спільний знаменник. У обох є свої переваги, а також власна шкала рівнів кофеїну. У вашому організмі можуть відбуватися цікаві зміни, коли ви вживаєте каву щодня — навіть вважається, що кава може впливати на ваші гормони, інформує Ukr.Media.

Що краще для вас?

Зелений чай має ряд переваг для здоров’я, які зробили його основним напоєм і лікарським засобом протягом століть. Він містить від 2 до 4% кофеїну і повний антиоксидантів, які можуть підтримувати ваше здоров’я.

Зелений чай також містить поліфеноли, які допомагають при набряках, запаленнях, підтримують здоров’я хрящів і запобігають дегенерацію суглобів. Це робить його відмінним напоєм для поліпшення загального стану здоров’я людей різного віку.

Хоча зелений чай містить дивовижні поживні речовини та поліфеноли, він також містить кофеїн. Кофеїн класифікується як стимулятор і найчастіше використовується для підвищення пильності, концентрації та спортивних результатів. Крім того, кофеїн діє як сечогінний засіб і змушує людей частіше мочитися. Однак кофеїн має і користь. Його використовують в деяких ліках проти головного болю, полегшення болю і астми.

Кофеїн, як і зелений чай, і кава, корисний для здоров’я, але, як і все інше в житті, його слід вживати в помірних кількостях. В цілому, ви не повинні перевищувати поріг в 400 міліграмів кофеїну в день.

Забагато кофеїну може зробити вас неспокійним, дратівливим і навіть схильним до проблем з серцем.

Деяким людям може більше підійти зелений чай

Якщо ви хочете знизити споживання кофеїну, у вас проблеми зі сном, або ви страждаєте від тривожності, можливо, буде краще перейти на зелений чай.