ВажливеСоціум

Врятують волосся від спеки — 5 лайфхаків літнього догляду від експертів

Скористайтеся порадами експерта, щоб локони залишалися чистими якомога довше.

Хто з нас не мріяв розпустити на сонці шикарне волосся і пройтися по вулиці як богиня? Обережно! Такі експерименти вашої шевелюрі резонно можуть не сподобатися. У літніх умовах волосся легко забруднюється — виною всьому агресивний солоний піт, що виділяє від спеки себум і легко липнучий на всю цю конструкцію пил, інформує Ukr.Media.

Якщо ви хочете зберегти волосся ідеальним весь день, обов’язково врахуйте поради професіоналів.

Чотири кити літнього догляду

Це очищення, зволоження, живлення, санскрін. У спеку волосся піддається серйозним температурним перепадам, через що пересушується і стоншується, тому в б’юті-рутину варто додати засоби з UF-фільтром — підійдуть шампуні, бальзами, кондиціонери, маски. На додаток вони володіють і зволожуючими компонентами — завдяки цьому можна уникнути пересушування шкіри голови і подальшої появи лупи.

До речі, про зволоження та живлення. Це теж дуже важливий етап в літньому догляді, про який не варто забувати, якщо ви хочете, щоб волосся залишалося гладким і красиво блищало на сонці. Особливу увагу влітку варто звертати і на шкіру голови, бо вона може швидко ставати жирною. Зараз саме час для використання скрабів і пілінгів, які допомагають добре очищати шкіру, дають їй дихати.

Підводні камені: що загрожують волоссю на морі

Море — окреме випробування для волосся, тому що до пекучого сонця приєднується солона морська вода. Тому тут ми б радили додати незмивний догляд, наприклад спреї, які потрібно наносити регулярно, як сонцезахисний крем на тіло.

Після кожного заходу в море необхідно змивати сіль з волосся простою водою, щоб уникнути сухості і ламкості, а найкраще — прибирати в високий пучок і зовсім його не мочити. До речі, також можна зробити салонні процедури догляду перед поїздкою, щоб забезпечити більший захист.

Стайлінг

Звичайно, влітку краще відмовитися від сушки феном або використання плойки, бо вплив високих температур і так зашкалює. Але якщо це необхідно, то поради прості: завжди використовуйте термозахист, а також шукайте стайлінгові засоби з сонцезахисним фільтром.

Модні аксесуари для захисту

Волосся потрібно і можна захищати не тільки засобами, а й головними уборами. Вони не тільки вбережуть від сонячних ударів, але і від «убитих» локонів.

Головний плюс — ви можете вибрати для себе трендовий головний убір, який відмінно впишеться в ваш образ і стане його родзинкою: капелюх з широкими полями, бейсболка або шовкова чалма. Крім того, у пилу значно менше шансів забратися під головний убір, ніж у відкриту зачіску.

Салонні процедури

Якщо братися за питання ґрунтовно, то кращим рішенням для захисту і відновлення волосся влітку будуть професійні салонні процедури. Зараз їх представлена величезна кількість, і вирішують вони найрізноманітніші проблеми. Радимо звернути увагу на холодний ботокс для волосся, нанопластику і «щастя для волосся». Кожна з процедур спрямована на відновлення волосся за допомогою суперпоживних і доглядаючих складів. Всі вони глибоко проникають в структуру волосся, відновлюють, живлять, зволожують. А більш здорове і захищене волосся менше вбирає в себе бруд з навколишнього середовища — його лусочки надійно закриті від сторонніх втручань.