Політика

У Мінреінтеграції запропонували нових кандидатів на санкції

Мінреінтеграції запропонувало РНБО ввести санкції проти осіб, причетних до вилучення та знищення українських архівів на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“До фізичних та юридичних осіб, причетних до вилучення та знищення документів в архівних установах на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Криму та м. Севастополі, будуть застосовані санкції. Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду 12 липня”, – сказано у повідомленні.

Проект розпорядження підготувало Мінреінтеграції на основі даних Держархівслужби. Персональні санкції до цих осіб пропонують застосувати на п’ять років.

Обмеження включають: блокування активів, неможливість виведення капіталів за межі України, заборону передачі прав на об’єкти інтелектуальної власності тощо.

“Відповідні пропозиції щодо застосування санкцій буде передано на розгляд РНБО”, – підсумувала прес-служба відомства.

Нагадаємо, Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій запровадило заборону або обмеження переміщення через адмінкордон окупованих територій деяких товарів.

Раніше повідомлялося, що Мінреінтеграція оновило список окупованих територій.