Політика

«Рамштайн-4» був дуже продуктивним у плані нових ініціатив – глава Пентагону

Зустріч Контактної групи з питань оборони України, так званий «Рамштайн- 4», була дуже продуктивною, оскільки багато країн виступили з новими ініціативами щодо посилення можливостей ЗСУ.

Про це заявив на підсумковій пресконференції у Пентагоні міністр оборони США Ллойд Остін.

«Ми розуміємо нагальність і докладаємо всіх зусиль, щоби зберегти та посилити імпульс допомоги. І це включало багато нових заяв, зроблених сьогодні зранку», – зауважив глава оборонного відомства США.

Він уточнив, що у зустрічі взяли участь міністри оборони й начальники штабів з майже 50 країн.

«Ми бачимо, як країни з усього світу продовжують нарощувати поставки (в Україну – ред.) вкрай необхідних систем і боєприпасів. І це були справді надихаючі зусилля», – підкреслив Остін.

За його словами, крім передачі озброєнь деякі союзники і партнери забезпечують навчання й тренування українських військових для роботи з ними. Деякі країни відновлюють українську техніку, а хтось постачає запчастини та інші бойові засоби.

«Я впевнений, що ці зусилля зростатимуть», – наголосив Остін.

Він подякував міністрові оборони України Олексію Резнікову, який поінформував учасників зустрічі про розвиток ситуації на фронті та нагальні потреби ЗСУ.

«Усіх учасників Контактної групи надихнула мужність українського народу, а також уміння українських військових», – зауважив міністр оборони США.

Як повідомлялось, контактна група з питань оборони України була створена у квітні з ініціативи Сполучених Штатів. Перша зустріч відбулася к німецькому Рамштайні наприкінці квітня, після чого цей формат отримав назву «Рамштайн». Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що це перетворилося на справжню коаліцію держав на підтримку України.