Здоров'я

Причини передчасного старіння шкіри взимку: як уповільнити та зупинити зміни

Що ви повинні зробити?

Старіння та холодна погода — не найкраща комбінація. Низькі температури накладають відбиток на здоров’я і посилюють перші ознаки старіння, інформує Ukr.Media.

Ось 8 причин, чому люди швидше старіють взимку.

Недолік вологи в повітрі

Холодне і сухе повітря несприятливе для шкіри. Зимі вдається порушити баланс шкіри, викликаючи почервоніння і підвищену чутливість. Остання робить шкіру більш крихкою і підвищує схильність до її передчасного старіння. З іншого боку, надмірне використання кондиціонера послаблює шкіру і волосся, руйнуючи їх молодий вигляд.

Стрес

На жаль, свята та канікули підвищують рівень стресу. Високий рівень гормону стресу, кортизолу, робить негативний вплив на шкіру і передчасно старить її. Дерматологи рекомендують більше часу проводити вдома, щоб дати шкірі можливість відновитися.

Крем для засмаги

Шкіру слід захищати сонцезахисним кремом навіть взимку, коли небо затягнуте хмарами. Промені UVA не втрачають своєї інтенсивності протягом зими і викликають безліч глибоких пошкоджень на клітинному рівні. Дерматологи кажуть, що сонцезахисний крем потрібно наносити навіть взимку.

Догляд за шкірою

Догляд за шкірою влітку і взимку повинен бути різним. Влітку слід побоюватися спеки і вологості. Взимку слід використовувати креми з великою зволожувальною здатністю і високим вмістом гіалуронової кислоти.

Гарячий душ

Душ з гарячою водою значно пом’якшує шкіру і позбавляє її природних масел. Вода для шкіри обличчя повинна бути теплою, а контакт з нею не повинен тривати більше 20 хвилин. Відразу після душу слід нанести на шкіру живильний крем. Що стосується чищення, то дерматологи рекомендують використовувати олійні розчини, які не пересушують шкіру.

Неправильні продукти

Наслідки і користь будь-якого режиму харчування з самого початку відчуваються на шкірі. Дерматологи кажуть, що споживання фруктів, овочів та спецій взимку має бути вищим.

Відсутність сонця

Як відомо, взимку рівень вітаміну D і К падає. Таким чином, темні кола під очима виходять на перший план, а шкіра тьмяніє.

Відсутність фізичної активності

Взимку не можна пропускати фізичну активність, тому що її недолік позначається на настрої, вазі і запаленні в організмі.