Здоров'я

Дерматологи пояснили, який догляд за обличчям категорично не рекомендується взимку

Три речі, які категорично не можна робити зі шкірою в холодний період року.

У зимовий період шкіра потребує особливого догляду, на відміну від інших сезонів. Однак часто косметичні процедури в домашніх умовах робляться неправильно. Дерматологи назвали три речі в догляді за шкірою, які взимку зроблять тільки гірше, інформує Ukr.Media.

По-перше, не можна відлущувати шкіру, тому що така процедура її пересушує. За словами фахівців, без належної підготовки серединний або глибокий пілінг може викликати ускладнення. Так, наприклад, були випадки, коли їх робили в домашніх умовах і в результаті отримували опіки.

По-друге, не можна залишатися без домашнього догляду, призначеного фахівцем згідно з вашим типом шкіри. Взимку не рекомендується відмовлятися також і від SPF захисту, адже він допоможе вберегти шкіру від фотопошкодження, яке призводить до пігментації.

По-третє, взимку не можна протирати шкіру кубиками льоду, особливо якщо вона чутлива або на ній є купероз. Краще взагалі відмовитися від кріомасажу. Те ж саме стосується сухої шкіри і тієї, на якій присутні герпесні висипання, а ще — в разі непереносності холоду.