Соціум

Ось чому ви повинні додати гліцерин у пральну машину

Хитрість досвідчених господарок.

Гліцерин широко використовується у косметичній промисловості. Завдяки йому шкіра стає пружною та гладкою. Саме цю властивість будемо використовувати у домашньому господарстві. З’ясувалося, що гліцерин допомагає і при пранні — достатньо замінити ним традиційний кондиціонер для білизни, інформує Ukr.Media.

Гліцерин — це речовина рослинного походження або отримана синтетичним шляхом. Найчастіше він використовується в косметичній промисловості, де його часто додають в креми проти зморшок, так як він покращує тонус шкіри.

Крім того, він входить до складу деяких лікарських засобів. Гліцерин має ще багато застосувань, які можна з успіхом використовувати в домашньому господарстві, в основному через його хімічні властивості: при кімнатній температурі він є густою рідиною без запаху і злегка солодкуватим смаком.

Напевно, кожен, хто користується пральною машиною, мріє про те, щоб витягнута з неї білизна була м’якою та гладкою. На жаль, досягти такого ефекту складно навіть під час використання ополіскувачів провідних брендів. У такому стані речей можна звинувачувати стан пристрою, якість води та матеріал, з якого виготовлений одяг. Проте задля досягнення потрібного ефекту достатньо гліцерину. Достатньо замість кондиціонера для білизни налити в контейнер гліцерин. Двох столових ложок буде цілком достатньо.

Як діє гліцерин, залитий у пральну машину? Він пом’якшує воду та тканини, що полегшує звільнення від відкладень на матеріалі. В результаті тканина після прання стає не тільки м’якою та ніжною. Заміна кондиціонера для білизни гліцерином також полегшить прасування одягу та зменшить неприємну статичну електрику.

До гліцерину можна додати будь-яку ефірну олію. Більшість господинь віддає перевагу лаванді. Вона не тільки приємно пахне, але й не дозволить молі гніздитися у гардеробі!