ВажливеПолітика

Названо дату зустрічі Рамштайн-6

Представники країн, які входять до групи Рамштайн, зберуться на наступне засідання 12 жовтня у Брюсселі. Про це журналістам повідомила посол США при НАТО Джуліан Сміт, пише Голос Америки.

На запитання, чого очікувати від майбутньої зустрічі і чи може розраховувати Україна на отримання далекобійних ракет, які досягають цілей на відстані 300 кілометрів, західних танків, бойових літаків, посол відповіла, що надання допомоги – це процес, який постійно розвивається.

“Я не можу точно сказати, як виглядатиме майбутня допомога. Я можу сказати, що вона продовжуватиме поступати від Сполучених Штатів, а також від інших країн-союзників по НАТО. Я не бачу, щоб цей процес зупинявся, і він далі розвиватиметься”. Ми базуватимемо ці списки на тому, що є і що потрібно Україні. І ми постійно знаходимо способи об’єднати ці два аспекти разом”, – зазначила Джуліан Сміт.

Посол також зазначила, що США та їхні союзники перебувають у постійному майже щоденному контакті з українським військово-політичним керівництвом, щоб визначити, що саме потрібно українським армійцям на місцях.

Напередодні стало відомо, що США виділять новий пакет військової допомоги Україні на суму 1,1 млрд. доларів. У Пентагоні пояснили, що це буде багаторічним вкладенням у критично важливі можливості для збільшення потужності ЗСУ.