Здоров'я

Медики розповіли, що з собою не можна брати в туалет

Це може спровокувати проблеми зі здоров’ям.

Смартфон став для багатьох практично незамінною річчю: він і для дзвінків, і для покупок, для ігор, спілкування, роботи, відпочинку. Коротше, вирішує майже всі питання. Тому-то люди з ним майже не розлучаються, навіть в туалеті. Хоча це далеко не найкраща ідея. Про те, чим може обернутися бажання зайняти час, сидячи на унітазі, розповіли ендокринологи, інформує Ukr.Media.

За словами фахівців, раніше місце смартфона займали журнали, кросворди або книги. Правда, сенс від цього не змінився — засиджуватися в туалеті просто тому, що дивишся цікаве відео і не хочеться відриватися, шкідливо для здоров’я.

Медики додали, що норма для сидіння на унітазі — до 10 хвилин. Тих, хто зробив всі справи, але ще скролить стрічку, чекають неприємні наслідки. Перш за все, це геморой, тому що аноректальна область провисає і починає тиснути на вени.

Плюс в туалеті можна підхопити бактерії. Руки-то всі миють, а ось телефон після таких посиденьок ніхто. Але ж там патогенні організми знаходяться на всіх поверхнях, а не тільки на обідку унітаза, як нам розповідають в рекламі.

Крім того, за словами лікарів, тривале сидіння заважає перистальтиці, тобто скороченням кишечника. Це може призвести до запорів.

До речі, фахівці зазначили, що бажання проводити більше часу в туалеті може бути пов’язано з прагненням сховатися від проблем життя. Наприклад, втомлена мама хоче сховатися від дітей, підліток — від складнощів в спілкуванні з батьками, чоловік — від дружини, яка його постійно пиляє. Так що замість гри в телефон краще подумати, що вас так затримує, — все-таки туалет не найкомфортніше місце в будинку.