Соціум

Канада ухвалила закон про конфіскацію активів РФ

Сенат Канади схвалив законопроект прем’єр-міністра Джастіна Трюдо, який дозволяє конфіскацію російських активів, повідомляє Reuters.

Зазначається, що законопроект C-19 пропонує цілу низку заходів, зокрема дворічну заборону на купівлю житла іноземними громадянами, а також право на конфіскацію та продаж активів осіб, відповідальних за вторгнення Росії в Україну.

Також повідомляється, що 450-сторінковий документ пройшов верхню палату без жодної зміни і стане законом після формальної королівської згоди.

На новину вже відреагував керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у Twitter. За його словами, зміни також визначають передачу конфіскованого майна іншій державі.

“У випадку України, це означає, що Канада зможе конфіскувати заморожені на своїй території російські активи і передати їх Україні”, – написав Єрмак, зазначивши, що це перший прецедент зміцнення в законодавстві такого механізму після початку війни.

Раніше міністр фінансів Канади заявила, що обговорювала ідею цього закону зі Сполученими Штатами та іншими міжнародними партнерами.