ВажливеСоціум

Ford представила перший суперкар для гонок

Автовиробник Ford представив нову модель Mustang Dark Horse 2024 року, яка стала першою в історії машиною бренду, створеної для гонок. Її потужність складає 500 к.с., пише Сar and Driver.

Ford Mustang Dark Horse заснований на переробленому GT з п’ятилітровим двигуном V-8, що працює в парі з шестиступінчастою механічною або 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Важіль перемикання має спеціальну титанову ручку, надруковану на 3D-принтері.

“Dark Horse – це абсолютно нова порода Mustang, яка не має родинних зв’язків з історичними моделями, але зберігає класичний зовнішній вигляд. Модель була натхнена стриманим темним дизайном моделі, який має створювати атмосферу сплячого. Він робить крок вперед завдяки унікальній передній частині зі збільшеними отворами решітки радіатора та відкритими ніздрями для кращого охолодження, його затемнені фари та задні ліхтарі також сприяють колоритному вигляду. Окрім того, кузов купе прикрашений унікальними аеродинамічними деталями, такими як фіксоване заднє крило та відмітні значки Dark Horse на передніх крилах та кришці багажника. Задній бампер також може похвалитися видатним дифузором та вихлопними патрубками з чотирма наконечниками. Інший спосіб відрізнити Dark Horse – це ексклюзивна металева фарба Blue Ember”, – зазначили в компанії.

Поки що не відомо, скільки коштуватиме Mustang Dark Horse 2024 року, але експерти оцінюють його у 60 000 доларів.

Нагадаємо, минулого року Ford за партнерства парфумерної компанії Olfiction випустила парфум Mach-Eau із запахом бензину.