ВажливеСоціум

Favbet Foundation перепрофілювався задля допомоги ЗСУ – ЗМІ

Благодійний фонд Favbet Foundation після початку вторгнення Росії практично повністю перепрофілював діяльність, пише РБК-Україна.

Видання нагадує, що у 2020 році фонд було створено засновником компанії Favbet Андрієм Матюхом задля підтримки ініціатив у сфері освіти і спорту. Але через війну фонд змінив діяльність на допомогу армії та постраждалому населенню.

“З “невійськових проектів” у них – евакуація з окупованих територій кількох сотень людей та центр для біженців у Загребі”, – йдеться в статті.

Зазначається, що фонд виступає в ролі “супермаркету допомоги”, поставляючи в різні підрозділи і регіони широкий спектр номенклатури “під запит”: позашляховики, дрони, цифрові мобільні радіостанції, портативні зарядні пристрої.

“Такий підхід дозволяє оперативно і точково заповнювати “прогалини” у спорядженні наших захисників, чого не роблять великі фонди, не кажучи вже про держсегмент. Просто тому, що вони давно не працюють “вроздріб”, а виконують заявки на постачання необхідного великими партіями”, – зазначає видання.

Раніше Корреспондент.net писав, як фонд Favbet Foundation організував у хорватському Загребі навчальний процес для переселенців із України.

Також фонд здійснює організацію постачання машин швидкої допомоги на фронт.