ВажливеПолітика

Бронемашини, які Канада передає Україні, обладнають кулеметами

Канада за кілька тижнів розпочне доставку в Україну 39 броньованих автомобілів, про які було оголошено в червні. Їх обладнають кулеметами, про це під час пресконференції в Торонто заявила міністр оборони Канади Аніта Ананд.

“Компанія-виробник поінформувала нас, що доставка перших автомобілів до Європи розпочнеться протягом найближчих тижнів”, – сказала вона.

За словами Ананд, ці автомобілі будуть надіслані “безпосередньо із виробничої лінії, аби допомогти найбільш нагальним потребам України на полі бою”.

“Ми також обладнуємо ці автомобілі додатковою сучасною бронею та кулеметами й надаємо боєприпаси до цих кулеметів”, – зазначила міністр.

Як повідомлялося, наприкінці червня прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про намір передати Україні 39 сучасних броньованих автомобілів канадського виробництва. Вони раніше були замовлені для її Збройних сил, але згодом перенаправлені на потреби оборони України. Прикметно, що тоді йшлося про автомобілі без бойових модулів, але врешті Україна отримає техніку, обладнану кулеметами.