ВажливеПолітика

Україна та Вірменія провели політичні консультації

17 червня у Києві відбулися політичні консультації за участю заступника міністра закордонних справ України Євгена Перебийноса та заступника міністра закордонних справ Республіки Вірменія Мнацакана Сафаряна.

Вірменську сторону детально поінформовано про російську збройну агресію проти України, а також про підсумки Глобального Саміту миру, що відбувся 15-16 червня в Швейцарії.

Сторони обговорили актуальні питання українсько-вірменських відносин, зокрема шляхи активізації політичного діалогу, інтенсифікації двостороннього міжпарламентського співробітництва.

У цьому контексті співрозмовниками відзначена важливість подальшого розвитку контактів на всіх рівнях, а також необхідність реалізації конкретних проєктів українсько-вірменської взаємодії.

Відбувся також обмін думками з питань регіональної безпеки.

Євген Перебийніс поінформував вірменську делегацію про сучасний стан та перспективи європейської інтеграції нашої держави, а також наголосив на готовності обмінятися досвідом з Вірменією у цій сфері.

Під час консультацій сторони також обговорили питання щодо взаємодії у рамках міжнародних організацій та визначили пріоритетні напрями співпраці на міжнародній арені.