ВажливеПолітика

У Сенаті США запропонували заборонити продаж Туреччини винищувачів F-16

Американський сенатор, член комітету з міжнародних відносин сенату США Ренд Пол представив закон, який блокує пропозицію президента Джо Байдена щодо продажу Туреччини американських винищувачів F-16. Про це повідомляє Вірменський національний комітет Америки (ANCA), висловивши підтримку ініціативі Пол.

Ця резолюція передбачає заборону широкого спектру систем озброєння на додаток до майбутнього продажу F-16, йдеться в повідомленні

«Туреччина сьогодні є союзником НАТО лише номінально – все більш ворожа держава, яка підриває наші американські інтереси, нападає на наших регіональних союзників та відкидає наші демократичні цінності», – заявив виконавчий директор ANCA Арам Амбарян.

За його словами, президент Байден не повинен дозволяти відправлення Анкарі жодного патрона, а тим більше найпередовіших систем озброєння, “яке напевно буде використано проти греків, кіпріотів, курдів та вірмен – як це було під час нападу Азербайджану на Арцах у 2020 році” .

В ANCA зазначають, що цей захід приведе фактичну політику адміністрації у відповідність до законодавства США, посольку великі звіти громадянського суспільства та послідовні звіти Держдепартаменту підтверджують, що Туреччина згідно із законом не має права ні на допомогу США у сфері безпеки, ні на продаж озброєння.