ВажливеПолітика

Не давав Україні необхідної зброї: спікер Конгресу розкритикував Байдена

Спікер Палати представників Конгресу США республіканець Майк Джонсон заявив, що Україна не отримала істотної частини зброї, яку просила у США і яка вже була профінансована. Про це він сказав у коментарі Fox News.

“Системи озброєнь, про які був запит від України і були необхідні для того, щоб відкинути Росію, не поставлялися”, – сказав Джонсон.

За його словами, у грудні він мав можливість зустрітися з президентом Володимиром Зеленським, який розповів, що така зброя так і не була отримана.

“Іншими словами, Білий дім не надає навіть мінімально необхідної підтримки, а при цьому просить нових і нових мільярдів. Ну, нехай спочатку зробить те, що не зробив”, – додав Джонсон.

Він зазначив, що республіканці ледь не щодня тиснуть на Білий дім, щоб “отримати відповіді на критичні питання”. Джонсон підкреслив, що у Конгресі мають розуміти, яку стратегію переслідує Білий дім, де знаходиться фінальна точка війни і як Україні з неї вийти, а також чому потрібну зброю не було передано досі.

Нагадаємо, цього тижня Майк Джонсон заявив, що питання надання подальшої фінансової допомоги Україні може бути вирішене лише після врегулювання кризи на кордоні з Мексикою.