ВажливеПолітика

Макрон зняв “червоні лінії” підтримки України

Президент Франції Еммануель Макрон провів зустріч з лідерами парламентських партій, під час якої розповів їм про те, як він бачить підтримку України. Про це повідомляє Le Figaro у четвер, 7 березня.

Згідно з коментарями лідерів комуністів Фаб’єна Русселя та ультраправого Національного об’єднання Джордана Барделли, Макрон заявив, що не має наміру встановлювати “жодних обмежень” та “жодних червоних ліній” щодо підтримки України з боку Франції.

А голова французьких “Зелених” Марін Тондельє, резюмуючи слова Макрона, сказала, що “встановлення обмежень для нас самих” дасть президенту Росії Володимиру Путіну “порівняльну перевагу”.

“Президент дуже серйозно говорив про необхідність швидкої мобілізації додаткових ресурсів для боротьби з російською загрозою в Україні”, – розповів виданню один із присутніх на зустрічі політиків Бертран Панше.

Деякі присутні на умовах анонімності розповіли, що Макрон на зустрічі “з картами в руках” пояснював ризики відходу української армії під тиском росіян.

“Він пояснив нам, по суті, що як тільки ми підтримаємо Україну, але почнемо говорити, що обмежуємо себе, Володимир Путін, швидше за все, матиме успіх”, – пояснив один зі співрозмовників.

У свою чергу речник Кремля Дмитро Пєсков оперативно відреагував на слова Макрона. На його думку, такі заяви “не відповідають інтересам французів”.

“Пан Макрон переконаний у своїй лінії на завдання стратегічної поразки нашій країні. Він продовжує підвищувати рівень безпосереднього залучення Франції до цієї війни. На наш погляд це жодним чином не відповідає інтересам французів”, – сказав Пєсков.

На його думку, у самій Франції начебто нема єдності стосовно політики Макрона по Україні.

Напередодні Макрон заявив, що союзникам України настав час активізуватися, підкресливши, що зараз не час проявляти боягузтво.