ВажливеПолітика

Лондон зробив попередження Москві щодо використання теракту для ескалації

Велика Британія застерегла Владіміра Путіна від використання теракту в Підмосков’ї як приводу для ескалації війни проти України. Про це у суботу, 23 березня, пише The Telegraph.

“Відчайдушне бажання Путіна перекласти все це на Україну не є дивним, оскільки він намагається ще більше обдурити російський народ, вдаючи, що всередині Росії немає незгоди. Він не повинен використовувати цей сфабрикований зв’язок як будь-який привід для посилення своєї незаконної війни в Україні”, – пише видання з посиланням на високопоставлене джерело в британських силових службах.

Водночас голова Комітету закордонних справ Палати громад від консерваторів Алісія Кернс наголосила, що російські медіа вже поширюють діп-фейкові відео з нібито українскими посадовцями “у спробі звинуватити Україну та надати Путіну певний захист за військові злочини, які він скоює в Україні або ще гірше – привід для подальших звірств”.

Вона додала, що “немає жодних ознак будь-якого зв’язку з Україною, ані будь-яких достовірних підстав припускати їхню причетність”.

Нагадаємо, ввечері 22 березня у підмосковному Красногорську в концертному залі Крокус Сіті Хол сталася стрілянина під час концерту. Загинули понад 130 людей.

ФСБ заявила, що терористів, які розстріляли людей у Крокусі, затримали в Брянській області РФ недалеко від кордону з Україною, і що вони їхали саме в Україну, бо “мають там зв’язки”. За словами президента РФ Володимира Путіна, для підозрюваних у теракті нібито “було підготовлено вікно” для переходу кордону з Україною.

В українській розвідці заявили, що поширювана Росією версія про те, що виконавці теракту в Підмосков’ї тікали в Україну, не витримує жодної критики.