ВажливеПолітика

Конфіскація російських активів: у Сенаті США схвалили закон

Комітет Сенату США сьогодні, 24 січня, схвалив закон, який поможе Вашингтону конфіскувати російські активи і передати їх Україні. Про це повідомляє Reuters.

Комітет Сенату з міжнародних відносин підтримав “закон про відновлення економічного процвітання і можливостей для українців”.

Закон може відкрити шлях до першої в історії США конфіскації активів Центрального банку країни, з якою він не перебуває у стані війни. Однак для цього треба, щоб його ухвалили Сенат, Палата представників та американський президент Джозеф Байден.

Голова комітету Демократичної партії з міжнародних відносин сенатор Бен Кардін переконаний, що законопроєкт стане законом. За його словами, документ користується широкою підтримкою як з боку демократів і республіканців у Сенаті та Палаті представників, так і з боку адміністрації Джо Байдена.

Комітет у закордонних справах Палати представників ухвалив аналогічний законопроєкт, який також отримав переважну підтримку обох партій.

Нагадаємо, Європейський Союз почав технічні роботи по реалізації пропозицій щодо використання заморожених російських активів в інтересах України.

Раніше ЗМІ повідомили, що США почали термінові переговори про активи РФ. Адміністрація Джо Байдена тисне на Британію, Францію, Німеччину, Італію, Канаду та Японію, щоб вони підготували стратегію використання заморожених грошей до другої річниці вторгнення Росії в Україну.