ВажливеСоціум

ЗСУ успішно вчаться під час наступу – розвідка

Українські військові використовують досвід перших двох тижнів контрнаступу для вдосконалення тактики і досягають впевненого прогресу на ключових напрямках. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на розвідку.

Зазначається, що останніми днями ЗСУ знову здійснюють великі наступальні операції на трьох основних напрямках на півдні та сході України.

“Українські сили використовують досвід перших двох тижнів контрнаступу для відпрацювання тактики штурму глибокої, добре підготовленої російської оборони. Українські підрозділи досягають поступового, але впевненого тактичного прогресу на ключових напрямках”, – йдеться у звіті.

Водночас у Луганській області російські війська доклали значних зусиль для проведення наступу в Серебрянському лісництві поблизу Кремінної. Ймовірно, це відображає наказ російського вищого керівництва переходити в наступ, коли це можливо. За даними британської розвідки, Москва досягла “невеликих успіхів, але українські сили завадили прориву”.

Нагадаємо, Східне угруповання військ ЗСУ розпочало наступ на декількох напрямках одночасно. Про це заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ звільнили вісім населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях.