ВажливеПолітика

ЗСУ створили далекобійний “вогневий кулак” – начальник ГУ Ракетних військ

Збройні Сили України створили далекобійний “вогневий кулак”, який не дає росіянам можливості вести ефективну контрбатарейну боротьбу. Про це заявив начальник Головного управління Ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генштабу ЗСУ Сергій Баранов, передає Military Media Center.

За його словами, у сучасній артилерії необхідна максимальна автоматизація з цифровими розробками для розвідки та систем управління вогнем, а також засобів контрбатарейної боротьби.

На сьогодні абсолютна більшість, іноді до 90% вогневого ураження сил та засобів противника припадає на ракетні війська та артилерію, зазначив бригадний генерал.

“Ми не чекаємо відкриття вогню артилерії противника, а завчасно виявляємо її і знищуємо ще до того, як ворог буде готовий завдати удару по нашим позиціям. Робиться це ювелірно, щоби не постраждали ані наші війська, ані мирне населення й об’єкти інфраструктури. Нашу “далекобійку” ворог не дістає, а ми їх – так”, – розповів Баранов.

За його словами, завдяки західним високоточним ракетно-артилерійським системам ЗСУ скомбінували і створили далекобійний “вогневий кулак”, який б’є настільки потужно, що армія Росії вже не має змоги вести дієву контрбатарейну боротьбу.

“Ми опановуємо західні артилерійські системи в рази швидше, ніж це передбачено стандартами НАТО”, – підкреслив бригадний генерал.

Нагадаємо, 27 вересня російські військові втратили приблизно дивізіон артилерійських систем на Бахмутському напрямку.