ВажливеНаука

Зміна клімату може викликати цунамі у Південному океані

Чеська залізнична компанія RegioJet завдяки співпраці з Укрзалізницею запровадила єдиний квиток за новими напрямками в Україні – із Праги до Харкова, Полтави, Дніпра та Запоріжжя. Про це повідомляє proukrainu.blesk.cz.

Зазначається, що потяги RegioJet їдуть до польської станції Перемишль поблизу кордону з Україною, де пасажири гарантовано пересідають на український потяг з тим самим квитком. Їхати в Україну чеські поїзди не можуть через різну ширину колії.Паспортний контроль пасажири проходять на станції Перемишль. Українські прикордонники проводять контроль під час поїздки в потязі.

Пасажирам пропонують подорожувати частину маршруту з Праги до Перемишля у спальних вагонах, в яких є окремі купе для жінок та жінок з дітьми. Зранку кожен пасажир отримує безкоштовний сніданок.

Доступні сполучення через Перемишль до Дніпра та Запоріжжя, а також до Полтави та Харкова. Потяг зупиняється на станціях Прага, Пардубіце, Оломоуц, Острава Свинов, Острава, Богумін.

Вартість квитка складає від 20 євро з Праги до Львова. До Києва – від 38 євро, до Харкова – від 69,2 євро, до Запоріжжя – від 70,9 євро.

Нагадаємо, з 1 червня польська залізниця запускає додаткові рейси до України. Щодня з Варшави до станції Рава-Руська курсуватиме потяг на 240 місць.