ВажливеПолітика

ЗМІ: США навчатимуть українців на F-16 у вересні

Пентагон планує розпочати тренування пілотів України на винищувачах F-16 на території США вже у вересні цього року. Про це повідомляє американське видання The New York Times з посиланням на анонімних посадовців.

Минулого тижня представники Міноборони США заявляли, що американці візьмуться за навчання українських пілотів, якщо країни Європи досягнуть максимуму свого потенціалу в цьому питанні, нагадав ЗМІ.

Позиція Вашингтона щодо тренування пілотів нині змінилася. Бійці Повітряних сил ЗСУ проходитимуть навчання і в США, як тільки Україна їх визначить.

Однак поки що невідомо, чи навчатимуться в США пілоти, які спочатку були призначені для європейських програм підготовки, чи це буде додаткова група.

У NYT зазначають, що про рішення щодо навчання можуть офіційно оголосити вже сьогодні, 24 серпня.

“Пілоти спочатку пройдуть навчання англійської мови в Техасі, а потім розпочнуть багатомісячну льотну підготовку в Аризоні”, – заявив анонімний американський чиновник в коментарі виданню.

Як ми вже писали, Нідерланди оголосили, що дадуть Україні 42 винищувачі F-16. Своєю чергою Данія надасть 19 літаків, з них шість – вже до кінця поточного року.

Крім того, Греція також візьме участь у навчанні українських пілотів на винищувачах F-16.