ВажливеСоціум

В Україні затвердили Стратегію розвитку фінсектору

В Україні затвердили нову Стратегію розвитку фінансового сектору. Про це 29 серпня повідомила пресслужба Національного банку (НБУ).

Зазначається, що документ встановлює актуальні пріоритети та цілі розвитку фінансового сектору, сфокусовані на опорі російській агресії та відновленні країни. Його розробка передбачена Меморандумом про економічну та фінансову політику між Україною та Міжнародним валютним фондом.

Рішення щодо стратегії було ухвалено НБУ, Міністерством фінансів, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку та Фондом гарантування вкладів фізичних осіб на засіданні 19 серпня.

Вона розрахована до 2025 року і передбачає спільні дії регуляторів та Фонду гарантування вкладів у фінансовому секторі, спрямовані на досягнення: макроекономічної стабільності, фінансової стабільності, роботи фінансової системи на відновлення країни, сучасних фінпослуг, інституційної спроможності регуляторів та ФГВФО.

Стратегія є безстроковою і передбачені нею заходи умовно поділені на короткострокові, що оновлюватимуться та додаватимуться, а також середньострокові, що будуть підґрунтям для майбутнього відновлення та зростання економіки.

Одними з пріоритетних завдань є заходи з відновлення фінансової інфраструктури на деокупованих територіях, забезпечення безбар’єрності та інклюзивності фінансового сектору.

Особливу увагу в документі приділено імплементації європейського законодавства та найкращої світової практики у сфері регулювання та нагляду за фінсектором, врегулювання неплатоспроможності та виведення з ринку учасників фінансових установ.

Раніше повідомлялося, що реальний ВВП у другому кварталі поточного року зріс на 20% порівняно з аналогічним періодом минулого року.