ВажливеСоціум

В порту Гданськ побудують другий глибоководний причал для нафтоперевалки

Загалом термінал Naftoport отримає вже шостий причал.

Польська компанія Naftoport уклала договір на виготовлення проектної документації для розширення свого терміналу в порту Гданськ шляхом додавання нового глибоководного причалу для перевалки нафти та нафтопродуктів .

Як пише ЦТС, в компанії відзначають, що рекордні результати роботи терміналу за останні роки в умовах сучасної міжнародної та економічної ситуації довели, наскільки важливо мати ефективну технологічну інфраструктуру для постачання енергетичної сировини. За 5 років Naftoport подвоїв обсяг перевалки, досягнувши майже 25 млн т у 2022 році.

Тому виникла необхідність забезпечення відповідного потенціалу терміналу в довгостроковій перспективі та було прийнято рішення про будівництво нового перевантажувального причалу для розвантаження найбільших танкерів, які можуть працювати в Балтійському морі.

Після розширення термінал Naftoport отримає шостий причал взагалі та другий глибоководний причал, зокрема. Він буде пристосований для прийому великих океанських танкерів класу VLCC (довжиною понад 300 м, шириною до 60 м, осадкою до 15 м), що означатиме максимальну партію вантажу розміром близько 180 тис. т.

Нагадаємо, що в порту Гданськ також працює глибоководний контейнерний термінал.

За підсумками 2022 року в цілому в порту було оброблено рекордні 68 млн т вантажів.