ВажливеСоціум

В Ізраїлі розробили робота для пошуку риби

Дослідників із Хайфського університету розробили автономного підводного робота, щоб ідентифікувати рибу в морі. Про це Israel21c сказав професор Рое Діамант.

За його словами, завдяки активному гідролокатору він може виявляти рибу та оцінювати її розмір та біомасу.

Це також допоможе рибалкам ловити вид риб, який їм необхідний. Адже вони зазвичай закидають сіті у воду в місцях, де, на їхню думку, може знаходитися риба, або тягнуть за судном ці сіті, що спричиняє екологічну шкоду.

“Вони ловлять багато риби, яка для них не важлива, а також морських черепах, іноді дельфінів і маленьких рибок, яких заборонено ловити. Екологічна шкода дуже значна від цих методів. Якби у них була технологія, яка б могла сказала: “Ви шукаєте тунця – ось територія, яку вам потрібно перевірити”, рибалка міг би діяти більш екологічно способом для морської системи”, – пояснив Діамант.

Він зазначив, що він і його команда намагалися створити відносно дешеву систему для відстеження риби, щоб ці датчики могли використовуватися для покриття великих територій.

Розроблені вченими акустичні датчики поглинають відблиски від чого завгодно – від морського дна та риби. На основі цих відображень алгоритм робота намагається зрозуміти навколишнє середовище.

Крім того підводні поплавки переносяться течіями і можуть контролювати свою глибину, рухаючись вгору і вниз у воді, змінюючи свій об’єм.

Раніше повідомлялося, що компанія Thermetrics розробила для дослідників з Університету штату Арізона робота, який може дихати, потіти і тремтіти.