ВажливеСоціум

Україна просувається на полі бою й підвищує вартість війни для РФ – ЗМІ

Незважаючи на розмови про повільні темпи військового контрнаступу, Україна стабільно просувається на полі бою й підвищує вартість війни для Росії. Про це пише Bloomberg.

Видання зазначає, що після кількох тижнів ударів по російських лініях фронту українські сили, можливо, зробили значні прориви, які відкривають перспективу більш швидкого просування.

Видання повідомляє: Київ оголосив, що війська пробили першу лінію укріплень на південному сході та намагаються розширити пролом, що є частиною стратегії, спрямованої на розкол російських військ навпіл шляхом просування до Азовського моря та відрізання окупованого Криму. Крім того, Україна оголосила, що продовжує наступ в районі міста Бахмут.

“Російський президент Володимир Путін також стикається з посиленням нападів безпілотників на Москву та інші міста, що підриває його претензії на можливість забезпечити безпеку країни, оскільки Україна мститься за війну, яку він розпочав. На Путіна потенційно чекають президентські вибори в березні, коли міста його країни регулярно атакуються, а його війська відступають”, – йдеться в публікації.

Як запевняє Bloomberg, Україна знає, що перемоги допомагають протистояти втомі від війни серед союзників, від яких вона залежить щодо зброї.

“У той час як адміністрація Джо Байдена каже, що США підтримують Україну стільки, скільки потрібно, республіканці, які бажають кинути йому виклик на пост президента наступного року, мають набагато більше розбіжностей. Попереду багато важких боїв, і російські сили залишаються добре окопаними. Україна знає, що вона повинна отримати якомога більше позицій, перш ніж місцевість стане бруднішою перед другою зимою війни”, – пише видання.

Зазначається, що перші сподівання щодо контрнаступу були високими після постачання зброї на мільярди доларів, навіть незважаючи на те, що військові аналітики попереджали про труднощі.

“Поки що бракувало феєрверку торішніх приголомшливих перемог у Харківській області й Херсоні. Оскільки загартовані в боях українські війська будуть використовувати свою перевагу, майбутні тижні допоможуть визначити, чи можна вважати це успіхом”, – йдеться у публікації.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ мають успіхи на двох напрямках фронту.