ВажливеПолітика

Україна отримає португальські безпілотники — Defence News

Україна в рамках міжнародної військової допомоги отримає португальські БПЛА Tekever AR3. Вони будуть фінансуватися з коштів одного з британських фондів. Про це повідомляє видання Defense News.

Кілька днів тому британське міністерство оборони опублікувало у своїх соцмережах відео, на якому показало військове обладнання, яке надає Києву Міжнародний фонд для України (IFU). Постачання у рамках цього фонду фінансують Велика Британія, Данія, Ісландія, Норвегія, Литва та Швеція.

Видання повідомляє, що, судячи з опублікованого відео, Україна отримає великі квадрокоптери Malloy T150 виробництва британської компанії Malloy Aeronautics, безпілотник літакового типу з можливістю вертикального зльоту та приземлення DeltaQuad Pro VTOL виробництва нідерландської фірми DeltaQuad та БПЛА Astero ISR данського виробництва.

Однак у матеріалі наголошують, що в міноборони Великої Британії відмовилися називати конкретні назви безпілотників з відео, яке було опубліковане в соцмережах.

За даними Defense News, перші постачання військового обладнання через фонд IFU надійдуть до України вже у липні цього року. Серед них будуть і португальські дрони.