ВажливеПолітика

США можуть передати Україні додаткові танки Abrams – прем’єр Польщі

США здійснюватимуть додаткові поставки озброєння в Україну, зокрема, йдеться про танки Abrams та бойові машини піхоти Bradley. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє Укрінформ.

“Американці робитимуть додаткові поставки озброєння в Україну, зокрема, ми говорили про БМП Bradley, танки Abrams. Це вже питання для американців”, – сказав він під час прес-конференції у Вашингтоні після зустрічі з віце-президентом США Камалою Харріс.

Моравецький зазначив, що поляки зробили те, що від них залежало щодо військової допомоги Україні. За його словами, Україна купує у Польщі зброю, зокрема, коштом міжнародних інститутів, таких як ЄС.

“Ці кошти потрапляють до Києва, а Київ замовляє у Польщі БТР Rosomak, самохідні міномети Rak, САУ Krab, ПЗРК Piorun та багато інших видів зброї”, – сказав прем’єр, наголосивши, що це гарна інформація для польської промисловості.

Раніше повідомлялося, що навчання українських військових на американських танках Abrams M1A1 ще не почалося, проте вже “відносно скоро” мають стартувати.