ВажливеСоціум

Список найнесподіваніших методів застосування пива

Ви й не підозрювали, що пиво на таке здатне.

Вражаюче, але факт: пиво можна не тільки пити! Цей алкогольний газований напій часто застосовується в кулінарії, господарстві і навіть косметології! Ми зібрали кращі пивні лайфхаки — ознайомтеся з кожним з них, інформує Ukr.Media.

Полірування меблів

Навіщо купувати поліроль, якщо є такий недорогий продукт, як пиво! Просто змішайте в рівних пропорціях пивний напій і рослинну олію, і домашня поліроль готова. Змочіть м’яку ганчірку рідиною, що вийшла, і протріть ваші меблі.

Чистка золотих прикрас

Дорогоцінні метали з часом втрачають привабливий зовнішній вигляд. Виправити цей природний процес без труднощів зможе стакан світлого пива. Опустіть в ємність ювелірний виріб на кілька годин, потім дістаньте його і насухо промокніть ганчіркою з мікрофібри. Золото буде блищати, як нове!

Удобрення ґрунту

Дріжджі, що містяться в пиві, сприяють швидкому зростанню рослин. Так що наступного разу залишки напою виллєте в ґрунт кімнатних рослин — вони скажуть вам спасибі!

Зміцнення нігтів

Трохи підігрійте напій в неглибокій мисці, опустіть в пивну ванночку руки на 10-15 хвилин. Якщо шкіра занадто суха, додайте пару крапель теплої рослинної олії.

М’ясний маринад

Шашлик буде м’якшим, соковитішим і смачнішим, якщо перед смаженням помаринувати його кілька годин в пиві. Для курки вибирайте світле пшеничне, для баранини краще брати темне міцне. Додайте ще спеції і зелень за смаком — смачний шашлик вам забезпечений.

Косметика для волосся

Пиво здатне зробити шевелюру блискучою і шовковистою, воно зміцнює структуру волосся і навіть позбавляє від лупи. Можете використовувати його в якості ополіскувача, розбавивши водою, а можна зробити маску, додавши в пиво мед і яєчний жовток.

Видалення іржі

Щоб видалити невеликі сліди іржі, рясно змочіть ганчірку пивом і покладіть її на уражену ділянку. Вуглекислота, що міститься в пиві, розчинить іржу. Через годину приберіть ганчірку і насолоджуйтеся результатом!