ВажливеПолітика

Шольц оцінив зимовий пакет допомоги для України

Великий пакет військової домоги Німеччини для України на зимовий період оцінюється в 1,4 млрд євро. Про це сказав канцлер ФРН Олаф Шольц на німецько-українському економічному форумі у Берліні, повідомив Укрінформ.

За його словами, основним завданням зимового пакету стане створення “захисного щита” з огляду на очевидні плани Росії продовжувати атакувати енергетичну та іншу інфраструктуру України. Тому мова йде перевжно про состеми ППО, серед яких Patriot, Iris-T, Gepard та інша зброя.

Канцлер також зазначив, що минулого тижня було також схвалено пакет підтримки енергосистеми Україна на 80 млн євро.

“Цивільна та військова допомога з початку війни з боку Німеччини сягнула 24 млрд євро”, – сказав Шольц і додав, що за цим показником ФРН є другим після США партнером України.

Канцлер підкреслив, що Україна змогла попри війну забезпечити роботу економіки, та назвав очікувані цифри економічного зростання нашої держави обнадійливими. Зараз в Україні працюють майже 2 тисячі німецьких компаній.

“Той, хто інвестує в Україну зараз, інвестує в майбутнього члена ЄС”, – заявив Шольц і пообіцяв, що Берлін супроводжуватиме Київ на шляху реформ до членства в Євросоюзі.

Раніше Олаф Шольц закликав завершити війну на умовах України. Канцлер вважає, що Володимир Путін розпочав війну, аби догодити своїм власним нездоровим амбіціям політика.