ВажливеПолітика

Шольц наполягає на реформуванні структур ЄС

Канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив на необхідності реформування структур Євросоюзу для того, щоб зробити його більш дієздатним, а також готовим для прийняття нових членів. Про це політик заявив 6 жовтня перед початком зустрічі лідерів ЄС в іспанській Гранаді, передає Укрінформ.

Він нагадав, що після 20 років обіцянок європейського майбутнього країнам Західних Балкан ЄС зрештою вирішив почати процес їх прийняття. Йдеться також про майбутнє членство України, Молдови і, в перспективі, Грузії.

Канцлер вважає, що Брюссель має опікуватися не лише процесами прийняття нових членів, оцінкою виконання ними реформ, але й думати про те, як зробити сам Євросоюз дієздатним у майбутньому

“Не може бути так, щоб в питаннях зовнішньої політики або оподаткування залишалося правило одностайності, ми повинні мати можливість ухвалювати рішення також кваліфікованою більшістю”, – вкотре зазначив Шольц.

Політик також додав, що необхідно “розумно” переглянути питання управління, призначення єврокомісарів, а не просто збільшувати кількість структур, “винаходити нові міністерства”.

Агентство нагадало, що зустріч лідерів ЄС в Іспанії є неформальною, отже жодних рішень на ній не очікується.

Нагадаємо, канцлер ФРН неодноразово заявляв про необхідність провести радикальні реформи в Євросоюзі.