ВажливеСоціум

Шер розповіла, як рятувала ведмедицю з зоопарку в Україні під час війни

Американська співачка вірменського походження – Шер поділилася історією порятунку ведмедиці Маші з українського зоопарку під час повномасштабної війни. Про це вона розповіла в інтерв’ю Daily Mail.

За словами 77-річної зірки, перед початком війни нашої країни з Росією представники її фонду Free The Wild приїхали в Україну і врятували кількох левів, тигра і пантеру із зоопарку.

Через деякий час вона отримала повідомлення про те, що представники не змогли вивезти одну з ведмедиць, тож їй довелося організувати місію з пошуку зниклої тварини.

“Нам довелося пробиратися назад на великому пікапі та вивозити Машу під час війни”, – розповіла Шер.

Кілька оновлень про те, як рятували ведмедицю Машу, опублікували в акаунті Free The Wild в Instagram у березні минулого року, а також було поширено допис, в якому повідомляється, що команді фонду довелося здійснити “700-кілометрову подорож” Україною, щоб доставити ведмедя до заповідника в Румунії.

Після прибуття до заповідника Маша швидко почала освоюватися у своїх нових умовах і “вперше у своєму житті побачила ще одного бурого ведмедя, коли робила перші кроки у своєму новому безпечному місці”.

Ведмедицю добре прийняли інші ведмеді, і тепер вона насолоджується просторами заповідника – 70 гектарів у порівнянні з маленькою кліткою, в якій вона жила 19 років.