ВажливеСоціум

Rheinmetall поставить Україні ще 20 Marder

Німецький виробник зброї Rheinmetall хоче протягом літа 2023 року поставити в Україну ще 20 бойових машин піхоти Marder. Про це повідомляє німецьке видання Welt.

Графік виконання замовлення оголошеного на початку червня. Компанія в п’ятницю підтвердила це замовлення. За техніку, що перебувала на складах Бундесверу, заплатить уряд Німеччини.

Україна, таким чином, отримає загалом 60 Marder: 40 від Rheinmetall і 20 зі складів Бундесверу.

Rheinmetall пропонує ще 60, і робота над цим вже ведеться на заводах в Унтерлюсі (Нижня Саксонія) і Касселі (Гессен).

Греція також отримає 40 Marder від Rheinmetall цього літа як частину так званого “кругового обміну”. Останній передбачає, що країни НАТО передають Україні військову техніку радянського виробництва, а Німеччина замінить її сучасною.

Marder (Куниця) – створена німецькими інженерами наприкінці 1960-х рр. БМП. Її випускали до 1975 року. Загалом було випущено понад дві тисячі таких машин.

БМП Marder на той час за ключовими параметрами захищеності перевершувала всіх своїх сучасників і мала високу рухливість. Машини також проходили кілька етапів модернізації.

Нагадаємо, ми вже повідомляли на почтаку червня, що Rheinmetall готує нову партію бойових машин піхоти Marder для України.

Додамо, що Німеччина ще в березні розпочала постачання бойових машин піхоти Marder в Україну.