ВажливеСоціум

Rheinmetall дозволили створити оборонне підприємство з Україною

Уряд Німеччини схвалив створення німецько-українського підприємства, яке буде займатися виробництвом військової техніки. Про це казав глава Федерального управління по картелях Німеччини Андреас Мундт, повідомляє Tagesschau.

“Федеральне відомство по картелям не заперечує проти створення спільного підприємства німецької оборонної компанії Rheinmetall і української державної компанії Українська оборонна промисловість (UDI). Нова компанія буде виробляти і обслуговувати військову техніку в Україні”, – заявив Мундт

Він зазначив, що в Німеччині цей проєкт не призведе до будь-якого конкурентного дублювання чи будь-яких ознак занепокоєння з приводу конкуренції.

“Ми швидко дали своє схвалення”, – додав чиновник.

Раніше повідомлялося, що Rheinmetall має намір збудувати танковий завод в Україні. Керівник компанії Армін Паппергер заявляв, що за 200 млн євро можна збудувати підприємство, яке буде випускати до 400 танків Panther на рік.

Також повідомлялося, що Укроборонпром та Rheinmetall створять спільне підприємство, яке почне виробництво бронетранспортерів Fuchs.