ВажливеПолітика

Німеччина збирається в найкоротші терміни закупити бойові катери

Бундесвер планує терміново закупити близько десяти готових багатоцільових бойових катерів для своєї морської флотилії. Про це повідомляє німецьке видання Europäische Sicherheit & Technik.

“Ці катери потрібні для амфібій, військової евакуації, супроводу, патрулювання та операцій з охорони гавані. Крім того, закуповують піддони для зберігання та транспортування, запчастини, документація та навчальні курси”, – йдеться у описі тендеру.

З постачальником планують укласти рамкову угоду на загальну кількість до 15 бойових багатоцільових катерів. Крім того, через терміновість необхідна закупівля готових катерів, які вже введені в озброєння іншого флоту. При цьому акцент буде робитися на тих бойових одиницях, які вже належать флоту країни-партнера.

Оскільки про виготовлення човнів з нуля не може бути й мови, імовірними кандидатами тендеру можуть бути фінські катери Watercat M18 AMC та шведські Combat Boat 90. Обидві системи вже служать у збройних силах цих країн.

Раніше повідомлялося, що німецький оборонний концерн Rheinmetall протягом найближчих тижнів розраховує укласти угоду з урядом Німеччини на постачання боєприпасів.