ВажливеПолітика

Німеччина заблокувала російських активів на понад чотири мільярди євро

Німеччина заблокувала російських активів на суму понад чотири мільярди євро. Такі дані навів на брифінгу представник пресслужби міністерства фінансів ФРН Ноджинан Німінде-Дундаденгар, повідомляє Укрінформ.

Представник відомства пояснив, що це “заморожені гроші, економічні ресурси окремих персон, заблоковані гроші російського центробанку”.

Речник МЗС Німеччини Крістіан Вагнер нагадав про рішення G7, коли її учасники погодилися “докладати зусиль і подбати про те, щоб Росія заплатила за відбудову України в довгостроковій перспективі”. З цією метою було вирішено заморозити російські державні активи відповідно до правових систем держав-учасниць.

Загалом санкції проти країни-агресора в Берліні вважають дуже ефективним. Представник міністерства економіки ФРН Роберт Северін зазначив, що не треба забувати, що санкції дуже різноманітні, багато з них діють непрямо, отже, їх не слід недооцінювати.

Він також нагадав, що нещодавно було схвалено 12-й санкційний пакет, і запевнив, що “будуть подальші пакети, що система буде розширюватися та напрацьовуватися, недоліки та можливості обходу санкцій будуть визначатися та перекриватися”.

“Санкції – складна система, яка діє у своєму комплексі”, – резюмував чиновник.

Нагадаємо, генеральний прокурор Німеччини Петер Франк має намір конфіскувати понад 720 млн євро російських активів.