Здоров'я

Між Ізмаїлом і портом Констанца запустять фідерні контейнерні перевезення

Фідерні контейнерні перевезення, які з кінця минулого року здійснюються між румунським портом Констанца і українським Рені, з березня планують поширити і на порт Ізмаїл.

Про це ЦТС розповіли в компанії “Ітеріс”, яка виступила оператором контейнерного фідера.

В компанії уточнили, що обидва сервіси (на Рені і на Ізмаїл) працюватимуть паралельно. Перший суднозахід в Ізмаїл планується на першому тижні березня. Сервіс буде відкритий для прийняття контейнерів ліній Arkas, ZIM, Maersk, Hapag-Lloyd, СМА.

Розклад суднозаходів передбачає прибуття в кожен порт в середньому один раз на тиждень – кругорейс становить близько 6-8 діб (в один бік близько 3-4 діб). Контейнери прийматимуться на найближчому доступному судні. Відзначається, що контейнери слідують у режимі трансшипенту, тобто немає необхідності оформлювати транзитні митні документи в порту Констанца.

На уточнюючі запитання ЦТС в компанії повідомили, що в порту Рені перевалка контейнерів здійснюється на терміналі “Вікінг Альянс”, відкриття якого відбулося в грудні 2022 року. В середньому, раз на тиждень термінал приймає щонайменше 150 контейнерів в імпорті та 400 контейнерів в експортному напрямку. Подекуди показники перевищують 200 і 550 відповідно.

Щодо порту Ізмаїл, то перевалка здійснюватиметься через Ізмаїльський МТП. Щодо оператора, то на даному етапі відбуваються узгодження.