ВажливеСоціум

Метеорологи закликали готуватися до аномальної спеки

Всесвітня метеорологічна організація попереджає, що пік спеки ще не настав і у серпні буде чергове підвищення темератур. В організації закликали всі країни готуватись та адаптуватись до більш інтенсивних та екстремальних температур. Про це попереджає Всесвітня метеорологічна організація.

В організації зазначили, що спека може стати причною сплеску сертності у світі.

“Це викликає занепокоєння, оскільки високі температури вночі особливо небезпечні для здоров’я людини, тому що організм не може відновитися після спекотного дня, що призводить до збільшення випадків серцевих нападів і смертей”, – йдеться у повідомленні.

Старший радник ВМО з питань екстремальної спеки Джон Нейрн заявив, що країни мають підготуватись та адаптуватись до того, що з часом температура у світі буде більш екстремальною.

У той же час, він звернув увагу, що багато міст ігнорують цю проблему і під час проєктування будинків та облаштвання робочих місць не враховують проблему підвищення температур.

Нагадаємо, з 3 по 10 липня світ пережив найспекотніший тиждень з коли-небудь зареєстрованих. Аномально спекотна погода встановилася у США та країнах Південної Європи. Так, у Європі температура вже сягає +40 градусів за Цельсієм.