ВажливеСоціум

Литва встановлює фортифікаційні споруди на кордоні з Білоруссю

На литовському пункті пропуску Шумскас, що межує з Білоруссю вже встановили фортифікаційні споруди. Про це повідомив депутат парламентського комітету нацбезпеки та оборони Лаурінас Кащюнас у Facebook.

“Процес йде. Після того, як були закриті КПП, поруч з’явилися перші фортифікаційні укріплення. До вашої уваги – закритий КПП Шумскас”, – написав Кащюнас, опублікувавши відповідні фото.

За його словами, ідея встановлення фортифікаційних укріплень та засобів контрмобільності з’явилася ще минулого року. У рамках реалізації цієї ідеї Литва матиме 19 парків, у яких зберігатимуть засоби контрмобільності та фортифікаційні засоби.

Кащюнас додає, що в разі потреби ці інженерні споруди будуть оперативно використані для зупинки ворога. Перший такий парк з’явиться восени 2023 року, а реалізація всього проєкту займе рік.

Нагадаємо, кількома днями раніше влада Литви заявила, що тимчасово закриває два контрольно-пропускні пункти на кордоні з Білоруссю через прибуття на білоруську територію бойовиків так званої ПВК Вагнер.

Як повідомлялося, Литва заявила, що спецслужби Білорусі намагаються вербувати литовців.