ВажливеЗдоров'я

Лікар назвав 3 джерела білка, які повинні бути у вашому раціоні

Вони рослинного походження і дуже корисні!

За словами доктора Сімрана Мальхотри, деякі рослинні білки корисні для нашого здоров’я і їх варто додати в раціон, навіть якщо ми не вегетаріанці і не вегани. Вони багаті на антиоксиданти, вітаміни, мінерали, містять менше насичених жирів і більше клітковини, ніж білки тваринного походження, що може допомогти знизити ризик ожиріння, серцевих захворювань, діабету та інших хронічних захворювань, інформує Ukr.Media.

Ділимося думкою експерта про те, які саме білки рослинного походження вам потрібні.

Соєві боби

Доктор Малхотра зазначає, що люди з «блакитних зон», де люди постійно доживають до 100 років, зазвичай включають бобові у свій раціон.

Всупереч поширеній думці, цілі соєві продукти насправді не шкідливі для нашого здоров’я. Продукти на основі сої є чудовою альтернативою червоному та обробленому м’ясу. Вона пропонує знайти соєві продукти з мінімальною обробкою, такі як цільні соєві боби, темпе, едамаме, тофу, місо або несолодке соєве молоко.

Горіхи та насіння

Доктор Малхотра пропонує горіхи та насіння як хороші веганські джерела білка, оскільки вони також містять калій, клітковину, антиоксиданти та корисні жири. Здорові жири допоможуть вам довше відчувати себе ситими після їжі. Її фаворитами є мигдаль, кеш’ю, волоські горіхи, насіння льону, насіння чіа.

Горіхи та насіння — це продукти для довголіття, які пов’язані зі зниженням ризику таких захворювань, як серцево-судинні захворювання та рак.

Сочевиця

Доктор Малхотра також рекомендує сочевицю через її доступність. Сочевиця також поживна, містить 18 грамів білка і 15 грамів клітковини, і вона універсальна для людей, які тільки починають переходити на рослинну дієту.

Якщо ви новачок у рослинній дієті, доктор Малхотра каже, що спочатку організму може бути важко пристосуватися до їжі з квасолі. Вона пропонує поступово включати ці продукти в раціон і додавати імбир, фенхель, щоб допомогти процесу травлення.