ВажливеСоціум

Київ і Брюссель стали містами-побратимами

Київ та Брюссель тепер міста-побратими: сьогодні, 16 листопада, на Інвестиційному форумі Києва, який відбувається в Брюсселі, київський міський голова Віталій Кличко підписав із мером Брюсселя Філіпом Клозом угоду про співпрацю двох столиць, повідомляє Офіційний портал Києва.

Кличко підкреслив, що для відновлення і розвитку української столиці дуже потрібна міжнародна підтримка, і Брюссельська платформа, яку торік створили європейські міста для допомоги Києву, вже поклала початок активним процесам у важливих проєктах.

Йдеться, зокрема, про проєкти зі створення сучасного реабілітаційного центру для військових, оснащення відділень медичних закладів, облаштування лабораторії з виробництва інноваційних біомедичних продуктів, соціальної підтримки, енергетичної та екологічної безпеки, оновлення громадського транспорту тощо.

Раніше повідомляся, що міністр транспорту США призначив свого радника в Києві. Радник перебуватиме в Києві, щоб надавати українським фахівцям технічну допомогу і передавати їм досвід реалізації інфраструктурних проєктів.