ВажливеПолітика

Індія придбає у Франції винищувачі і підводні човни – ЗМІ

Міністерство оборони Індії дало дозвіл на купівлю 26 французьких палубних винищувачів Rafale M та трьох французьких підводних човнів класу Scorpene. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело.

Вказано, що індійське військове відомство ухвалило рішення про купівлю французької військової техніки у той час, коли прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідує Париж. Під час цієї поїздки, як очікується, країни підпишуть відповідні контракти.

Планується, що винищувачами Rafale М буде оснащено індійський авіаносець Vikrant. А дизель-електричні субмарини класу Scorpene будуть будуватися на підприємствах компанії Mazagon Dockyards Limited у Мумбаї.

При цьому французькі Rafale перевершили американські Superhornet F-18 під час випробувань минулого року на вимогу Індії.

У грудні минулого року Франція завершила постачання Індії 36 винищувачів Rafale у рамках підписаної в 2016 році угоди на загальну суму близько $8,8 млрд. Літаки виробляє французька компанія Dassault Aviation.

Раніше стало відомо, що США схиляють Індію до того, щоб вона перестала купувати зброю у Росію. Ц цією метою у Індії емонструвались літаки F-35 і F-16.

Також ЩМІ повідомляли, що зупинилися постачання військової продукції з РФ до Індії.