ВажливеПолітика

ЄС посилить контроль за санкціями щодо російської нафти

Європейський союз посилить спостереження та обмін інформацією щодо танкерів, щоб виявляти судна, які намагатимуться обходити санкції, транспортуючи нафту з РФ. Про це у понеділок, 18 грудня, повідомила пресслужба Європейської Ради.

Зазначається, що посилений механізм обміну інформацією дозволить краще ідентифікувати судна та компанії, які використовують нечесні практики, такі як перевантаження з судна на судно для приховування походження або призначення вантажу під час транспортування російської нафти та нафтопродуктів.

Також ЄС запроваджує більш жорсткі правила, щоб припинити маніпуляції з AIS (автоматична ідентифікаційна система для суден).

Окрім того, Європейська Рада вирішила запровадити правила повідомлення про продаж танкерів будь-якій третій країні, щоб зробити більш прозорим їхній продаж та експорт, зокрема, у випадку вживаних танкерів, які можуть бути використані для обходу заборони на імпорт російської нафти або нафтопродуктів та обмеження цін “Великої сімки”.

Нагадаємо, 18 грудня Євросоюз оголосив 12 пакет санкцій проти Росії. Зокрема, Євросоюз ввів суворі обмеження проти російських алмазів.