ВажливеПолітика

Єрмак високо оцінив підтримку Вірменії Української формули миру

Під час зустрічі із секретарем Ради безпеки Республіки Вірменія Арменом Григоряном Андрій Єрмак високо оцінив приєднання Вірменії до кола держав, які підтримують Українську формулу миру. Він подякував Армену Григоряну за особисту участь у зустрічі на Мальті.

Керівник Офісу Президента відзначив новий контекст у двосторонніх відносинах між Україною та Вірменією. У цьому зв’язку було наголошено на важливості першої зустрічі Президента України Володимира Зеленського з Прем’єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном, яка відбулася на полях саміту Європейської політичної спільноти в Гранаді.

Андрій Єрмак окремо подякував за участь дружини Прем’єр-міністра Вірменії Анни Акопян у Саміті перших леді та джентльменів, який відбувся в Києві на початку вересня, та за передачу нею гуманітарної допомоги для українських школярів.

Керівник Офісу Президента підтвердив налаштованість української сторони на посилення співпраці з Вірменією, зокрема з питань європейської інтеграції.

Андрій Єрмак поінформував Армена Григоряна про ситуацію на полі бою та протидію повномасштабній агресії Росії, що триває. Також відбувся обмін думками щодо регіональних безпекових викликів.

Він привітав Вірменію з обранням, як і України, до Ради керуючих Міжнародного агентства з питань атомної енергетики (МАГАТЕ). Сторони обговорили взаємодію двох країн у межах МАГАТЕ та у сфері енергетики загалом.