ВажливеСоціум

Єгипет заявив, що готовий експортувати СПГ в Європу

Єгипет має вільні потужності об’ємом чотири мільйони тонн на рік зі скрапленого природного газу (СПГ).Каїр готовий експортувати їх у Європу. Про це заявив на брифінгу з журналістами міністр нафти і мінеральних ресурсів Єгипту Тарек аль-Молла, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми експортуємо СПГ до Європи, це пріоритет для нас. Наші потужності з виробництва скрапленого природного газу (СПГ) – 12 млн тонн на рік. Максимум, якого ми досягли минулого року, – 8 млн тонн на рік. У нас ще є можливості з експорту чотирьох мільйонів тонн на рік”, – запевнив єгипетський урядовець.

За його словами, Єгипет готовий збільшити поставки в Європу або Ізраїль.

“Ми можемо розмістити газ, щоб експортувати його до Європи або до інших регіонів. Тому ми обговорюємо (таку можливість – ред.) з Ізраїлем, Кіпром, тому що ми маємо потужності зі скраплення, які допоможуть сусіднім країнам монетизувати їхній газ”, – пояснив аль-Молла.

Нагадаємо, у січні 2023 року канцлер НІмеччини Олаф Шольц заявив, що країні вдалося подолати залежність від російських енергоносіїв. Він наголосив, що у ФРН вже відкрили два мобільні термінали з приймання скрапленого газу й очікують на відкриття нових.