ВажливеПолітика

ФРН відновлює виробництво мін DM22

Німецька компанія TDW отримала замовлення на відновлення виробництва протитанкових мін DM22 для Бундесверу, запаси яких вичерпалися через передачу Україні. Йдеться про контракт на 2600 мін, вартістю 68 млн євро. Про це повідомляє Defense Ukraine.

Одна нова M22 коштує близько 26,1 тисячі євро. Зокрема, передбачається можливість опціону на ще 10 тисяч мін.

Відповідно до контракту, перша демонстраційна партія повинна бути виготовлена у 2025 році. Серійне виробництво також розпочнеться у 2025 році, постачання – у 2027 році.

Як пише видання, створення демонстраційної партії пов’язано з тим, що буде вироблятися нова версія DM22, про яку виданню Janes розповів очільник компанії Андреас Зейтц. Нова DM22 окрім стандартного засобу ініціації, може бути оснащена додатковими сенсорами, серед яких інфрачервоний, радіолокаційний, сейсмічний та акустичний.

Протитанкова міна має доволі незвичну конструкцію. Фактично це протитанковий гранатомет. Його активація у базовій версії відбувається після пошкодження оптоволоконного кабелю, який розмотується на довжину 40 метрів по напряму стрільби. Реактивна граната здатна пробити декілька десятків сантиметрів броні.

Нагадаємо, Німеччина передала Україні зенітну систему IRIS-T.

Як повідомлялось, Німеччина готує великий пакет військової домоги для України на зимовий період. Канцлер ФРН Олаф Шольц оцінив його в 1,4 млрд євро. Пакет переважно включатиме системи ППО, у тому числі і Patriot.