ВажливеСоціум

ФРН у 2024 році інвестує 57,6 млрд євро у технології зеленої енергетики

Уряд Німеччини вирішив виділити 57,6 млрд євро (€63,2 млрд) на проекти зеленої енергетики у 2024 році, що приблизно на чверть більше запланованих цього року витрат у цій сфері. Про це повідомило міністерство фінансів ФРН.

Зазначається, що заплановані витрати за програмою на 2024 рік становлять близько 57,6 млр євро, що приблизно на 21,6 млрд євро перевищує план витрат на 2023 рік. Основна увага у фінансуванні приділяється будівельному сектору (реконструкція та нове будівництво) з обсягом близько 18, 9 млрд євро.

Кошти з Фонду клімату та трансформації будуть спрямовані на розвиток відновлюваних джерел енергії (12,6 млрд єврл), розширення інфраструктури для електромобілів (4,7 млрд євро), виробництво напівпровідників (4 млрд євро) та впровадження технологій на основі водню (3,8 млрд євро).

Крім того, уряд профінансує будівництво енергоефективних будівель та реконструкцію залізничної мережі. Загалом у 2024-2027 роках на проекти зі скорочення викидів вуглецю та досягнення екологічних цілей країни буде виділено близько 212 млрд євро.

Як відомо, Фонд клімату та трансформації (урядовий інструмент фінансування заходів щодо підтримки зеленої енергетики у боротьбі з кліматичними змінами) фінансується за рахунок доходів від торгівлі квотами на викиди CO2.

Нагадаємо, Німеччина закрила три останні АЕС. Роботу зупинили АЕС Emsland, Isar 2 та Neckarwestheim 2 у землях Нижня Саксонія, Баварія та Баден-Вюртемберг.

Раніше повідомлялося, що Німеччина зобов’язалася повністю відмовитись від атомної енергетики до кінця 2022 року.