ВажливеСоціум

Автоексперти розкрили чотири способи знизити витрати палива взимку

Поради ощадливим водіям.

Взимку досягти літніх показників витрати палива майже неможливо. Однак скоротити витрату все ж цілком реально. Автоексперти розповіли, як це зробити, інформує Ukr.Media.

Вимкніть зайві споживачі

Сучасний автомобіль сповнений систем, що підвищують безпеку і комфорт. Всі вони споживають електрику і, відповідно, витрачають паливо. Найбільш енерговитратними є системи, які дають тепло. Саме про них часто забувають і залишають включеними. Наприклад, часом вхолосту працюють обігрів дзеркал і скла. Або марно гріється сидіння під дитячим кріслом. Раціонально використовуючи ці прилади, можна заощадити достатньо палива.

Не нагрівайте двигун занадто довго

У холодну пору року краще уникати крайнощів. Не рекомендується як відразу ж їхати після запуску мотора, так і довго стояти на місці, поки двигун повністю не прогріється. Обидва ці варіанти нерозумні. Оптимальний варіант — запустити мотор, очистити автомобіль від снігу, звільнити двірники і повільно рушити в дорогу.

Чистить кузов

За ніч автомобіль може покритися великим шаром снігу. Іноді водії не струшують його. Однак замет на даху погіршує аеродинаміку і збільшує масу машини. І те й інше, хоч і незначно, впливає на витрату палива. Очищення кузова від снігу цілком можна поєднувати з прогріванням мотора.

Підніміть ногу з газу

Найефективніший спосіб заощадити паливо — перестати здійснювати розгони “газ в підлогу” і різкі гальмування. Не беріть участь в світлофорних гонках і не переміщайте стрілку спідометра за сотню там, де немає реальної необхідності, радять експерти. За їхніми словами, так можна відчутно заощадити паливо.